BLOG: ICS goes International “你好!”


ICS is over de hele wereld te vinden! Een aantal leden wonen voor een langere tijd of zelfs permanent in het buitenland. De internationale ICS-slaapadresjes zijn dan ook niet aan te slepen. Tijdens je studententijd is er vaak ook de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan, en daar maken veel ICS meiden dan ook graag gebruik van. Lees hieronder de blog van Laurien over haar tijd in het buitenland.

你好!

Drie maanden geleden alweer begon ik aan dit grote avontuur. Een halfjaar studeren in Beijing en natuurlijk zo veel mogelijk van het land zien. Twee en een halve week eerder dan school begon vertrok ik, zodat ik gelijk kon beginnen met China verkennen. Samen met Chris ben ik naar onder andere Datong, Xi’an en Shanghai gereisd. Van enorme wolkenkrabbers tot oude wijkjes ‘Hutongs’ en van street food tot heerlijke pekingeend China heeft het allemaal! Wat waren deze weken een goede start van het halve jaar!

Helaas moest ik daarna aan de bak, vijf dagen per week de hele dag les was toch wel eventjes wennen. Het Chinees leren is erg lastig maar het is heel leuk om te merken dat het zo snel vooruit gaat. De weg vragen, een gesprekje met de taxichauffeur en biertjes bestellen is a piece of cake. Vooral na een aantal biertjes lijkt het ineens heel goed te gaan ?.

In de weekenden wordt er heel wat afgefeest. De clubs zijn te bizar voor woorden en niet te vergelijken met de Utrechtse kroegen. Zo drink je als ‘westerling’ de hele avond voor niks en worden er veel dansshows gegeven. Ook is het leuk om te merken dat er ieder weekend wel weer een uitstapje wordt gepland. Een berg beklimmen, dagje naar Tianjin of een hike over de Chinese muur. We zullen ons niet vervelen!

Het lijkt als gisteren dat ik vertrok en aan de andere kant ook weer een eeuwigheid geleden. Zo veel leuke dingen gedaan, de tijd glipt echt uit je handen. Het einde begint in zicht te komen, maar gelukkig komt er een knallende afsluiter: drie weken reizen door Vietnam!

Tot februari!

Laurien


Over ICS

Wij zijn het leukste onafhankelijke damesdispuut In Culmine Solae uit Utrecht sinds 1990! www.inculminesolae.nl/